Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Σελήνη και Μαροκινή μαγεία



Η Σελήνη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε πολλές μαγικές τελετουργίες στο Μαρόκο, ασκώντας την επιρροή της, είτε θετικά, είτε αρνητικά. Κι αυτό ανάλογα με τη θέση της και το βαθμό πορείας της.
Οι αρχαίοι Μαροκινοί λένε πως η Σελήνη ήταν μια νεράιδα που δημιουργήθηκε για να ζήσει μόνο ένα μήνα και ξαναγεννιέται κάθε μήνα. Από αυτό έχει μείνει η λαϊκή ρήση «ο μήνας πέθανε»!!
Η μαγεία στο όνομα της Σελήνης! Της έχουν αποδώσει φανερά και κρυφά ονόματα, πνεύματα του καλού και του κακού. Αυτό το ασημένιο σώμα συνδέεται άμεσα με όλες τις υπερφυσικές δυνάμεις, με όλες τις μαγείες, επιδρώντας σε όλα, ανθρώπους και αντικείμενα. Πολλές και περίπλοκες οι συνταγές μαγείας της Σελήνης. Σε κλειστές μυστικές κοινότητες, με προφορικές διδασκαλίες από στόμα σε στόμα, οι μάγοι του Μαρόκο μεταφέρουν την γνώση στους νέους μαθητές τους.
Ξεκινώντας από τα απλά, τα επτά ονόματα της Σελήνης, φθάνοντας στα πιο απόκρυφα και δύσκολα, τα 28 ονόματα της Σελήνης. Αυτό το ασημί Καρχηδονιακό ουράνιο σώμα έχει επιδράσει κάθετα και απόλυτα στην μαροκινή μαγεία.
Πολλά όμως είναι και τα καταγραμμένα στα βιβλία. Για τα τζιν και για τη βασίλισσά τους, την Μίρα που της προσφέρουν Μία’ Σάιλα. Λιμπάν, Μισκ και Άνμπαρ. Γίνεται σαφές πως τα μαγικά ονόματα της Σελήνης κρύβουν στην πραγματικότητα τα ονόματα των Υπηρετών της Σελήνης, αυτών που ακούν τους πιστούς τους, που μένουν στη γη. Τα τελετουργικά τους μπορεί να είναι μυστικά και μαγικά γραπτά ως προφορικά.
Απλές τελετουργίες, όπως «γράψε τα επτά ονόματα και το επιθυμητό αποτέλεσμα που θέλεις» και κάψε αούντ, κένταρ, μουστάκα και να είσαι σίγουρος που αυτός που θέλεις θα σε ακολουθήσει» ή όπως «πάρε ένα κομμάτι μαλακού φαγητού και πες πάνω τα επτά ονόματα και δώσε το να το φάει αυτός που ποθείς». Όλες αυτές οι τελετουργίες στο όνομα της Σελήνης, την καθιστούν μια ιδιαίτερη δύναμη στην αγάπη, την χαρά και την αποδοχή. Κατά ένα μυστικό και ακαθόριστο τρόπο, η ίδια θα φυτέψει στην ψυχή το συναίσθημα που της ζητούνε.
Και δεν είναι μόνο για τα καλά και συναισθηματικά πράγματα. Είναι και για την καταστροφή και το θάνατο, γιατί η ίδια δεσπόζει τα βράδια στα νεκροταφεία. Έτσι οι πιστοί της, ακριβώς τα μεσάνυχτα, συγκεντρώνουν αντικείμενα από τους τάφους, τα βάζουν σε ένα μεγάλο μπωλ πάνω στον τάφο και στρέφουν το σώμα και το κεφάλι τους προς τη Σελήνη για να πουν τα μαγικά ονόματα και να λάβουν την ικανοποίησή τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου