Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

ΣημΧαΜφόρας Οι 72 Πεντάλφες - שם המפרש Μέρος 1ο



ΣημΧαΜφόρας
Οι 72 Πεντάλφες


Λέγει ο Σολομώντας: « εγώ ο πατέρας σου, Βασιλιάς του Ισραήλ και της Παλμύρας, ερεύνησα και βρήκα την Αγία Τσοκμάχ, τη Σοφία του Αντωνάι. Κι έγινα βασιλιάς των πνευμάτων του Θρόνου και της Γης, Κύριος των κατοίκων του Αέρα και των ζωντανών ψυχών της Θάλασσας, γιατί είχα στην κατοχή μου το Κλειδί των Κρυφών Πυλών του Φωτός. Κατάφερα πολύ σπουδαία έργα με τη χρήση του Σημ-Χαμφόρα και των 32 Ατραπών του Γιετζιράχ.  Αριθμός, βάρος και μέτρο αποφασίζουν τη μορφή των πραγμάτων. Η ουσία είναι Μία και ο Θεός δημιουργεί, διαρκώς. Ευτυχισμένος είναι αυτός που καταλαβαίνει τα γράμματα και τους αριθμούς......
>>τα γράμματα είναι από τους Αριθμούς, οι Αριθμοί από τις Ιδέες, οι Ιδέες από τις Δυνάμεις και οι Δυνάμεις από τους Ελοχίμ. Η σύνθεση των Ελοχίμ δίνει ένα Σχήμα. Το Σχήμα είναι Ένα. Οι Στήλες του είναι δύο, η Δύναμή του Τρία, η Μορφή του Τέσσερα, η Αντανάκλασή του δίνει οκτώ, το οποίο πολλαπλασιασμένο επί τρία δίνει τους 24 Θρόνους της Σοφίας.
>>Σε κάθε Θρόνο υπάρχει ένα Στέμμα με τρεις Ακτίνες, κάθε Ακτίνα γράφει ένα όνομα, κάθε όνομα είναι μία Απόλυτη Ιδέα.
>>Υπάρχουν 72 ονόματα στα 24 Στέμματα του Σχήματος. Να γράψεις αυτά τα ονόματα  σε 36 φυλακτά, δύο σε κάθε φυλακτό, ένα σε κάθε πλευρά του. Να μοιράσεις αυτά τα φυλακτά σε τέσσερις σειρές, 9 σε κάθε μία, σύμφωνα με τα γράμματα του Σχήματος.
>>Στην πρώτη σειρά να γράψεις το Ιόντ י που συμβολίζεται με την Ανθούσα Ράβδο του Ααρών. Στη δεύτερη να γράψεις το Χε ה που συμβολίζεται με την Κούπα του Ιωσήφ. Στην τρίτη σειρά να γράψεις το Βαυ ו που συμβολίζεται με το σπαθί του Δαυίδ, του Πατέρα μου. Στην τέταρτη σειρά να γράψεις το τελικό Χε ה που συμβολίζεται με το σίκλο (το χρυσό εβραϊκό νόμισμα).
>>Αυτά τα 36 φυλακτά θα είναι μία Βίβλος που θα περιέχει όλα τα μυστικά της Φύσης  και με διαφορετικούς συνδυασμούς της, θα μπορείς να κάνεις τα τζιν, τα πνεύματα και τους Αγγέλους να σου μιλούν....»

Οι ουράνιες δυνάμεις είναι εννέα τάγματα: Χερουβίμ, Σεραφίμ, Θρόνοι, Κυριότητες, Δυνάμεις, Εξουσίαι, Αρχαί, Αρχάγγελοι, Άγγελοι.


Τάξεις:
Χαγιούτ Χα Κκάντες חיות ה קדש  Είναι το υπέρτατο τάγμα των αγγέλων που σχετίζεται άμεσα με το απόλυτο άπειρο. Είναι γνωστοί ως τα Ζώσες Οντότητες και οδηγούνται από τον Αρχάγγελο Μέτατρον מטטרון βασιλιάς όλων των Αγγέλων που ήταν ο Ενώχ. Ο Μέτατρον είναι ο σύνδεσμος ανάμεσα στο Θεό και την ανθρωπότητα. 

Αούφανιμ  אופניםΕίναι τάγμα που κυβερνάται από τον Αρχάγγελο Ραζιήλ  ראזיאל, τον Πρίγκιπα της Γνώσης των κρυμμένων πραγμάτων και ο οποίος ονομάζεται ο άγγελος των Μυστηρίων. Είναι γνωστό το βιβλίο του Ραζιήλ που λέγεται ότι περιέχει ένα μυστικό κωδικοποιημένο κλειδί για τα μυστήρια του Σύμπαντος, άγνωστα ακόμα και σε άλλους Αγγέλους.

Αραλίμ אראלים  אראלים  είναι τάγμα Αγγέλων ισχυρών και δυνατών.
Είναι φτιαγμένα από λευκό φωτιά. Συνδέονται με τον Κρόνο και τη θηλυκή αρχή. Τους κυβερνά ο Αρχάγγελος Τζαφκκιιήλ צפקיאל, τον πρίγκιπα της πνευματικής σύγκρουσης ενάντια στο κακό.

Χασμαλίμ הסמלים Οι φωτεινές αγγελικές οντότητες. Σχετίζονται με την Δικαιοσύνη και συνδέονται με το Δία. Οδηγούνται από τον Αρχάγγελο Τζατκκιήλ צדקיאל , τον πρίγκιπα του ελέους και της ευεργεσίας που φυλάει τις πύλες του Ανατολικού Άνεμου.

Σεραφείμ שְׂרָפִים Είναι οι Πυριφλεγείς Άγγελοι, οι Εκδικητές Άγγελοι της καταστροφής. Οδηγούνται από τον Άρη και διοικούνται από τον Αρχάγγελο Μικαήλ כאמל, που είναι ο Πρίγκηπας της Δύναμης και του Κουράγιου και φέρει την πύρινη ρομφαία.

Μαλακίμ מלאכים Επίσης καλούνται Σανάνιμ שנאנימ. Οδηγούνται από τον Ήλιο και διοικούνται από τον Ραφαέλ רפאל με τον αντικαταστάτη του, Μικαήλ מיכאל. Είναι Άγγελοι που διευθετούν τους κύκλους των ουρανίων σωμάτων και τα θαύματα που παραβιάζουν τους νόμους της Φύσης. Δίνουν γενναιότητα και αρετή στους Αγίους. Ο Ραφαέλ είναι ο Πρίγκιπας της Θεραπείας.

Ελοχίμ אלהים Είναι τα πάνθεον όλων των Θεών, γνωστοί στους Χορούς. σαν Εξουσίες. Οδηγούνται από την Αφροδίτη και προεδρεύει σε αυτούς ο Αρχάγγελος Ραφαέλ רפאל και για τους χριστιανούς ο Αρχάγγελος  Χανιέιλ חַנִּיאֵל που είναι ο Πρίγκιπας της αγάπης και της αρμονίας.

Μπένι Ελοχίμ בני אלהים Είναι οι Υιοί των Θεών, επίσης γνωστοί στους Χορούς, σαν Αρχάγγελοι.  Οδηγούνται από τον Ερμή και προεδρεύει σε αυτούς ο Αριέλ אוריאל και για τους χριστιανούς ο Καμαήλ כאמל. Ο τομέας τους είναι η τέχνη και η γνώση.

Κερουμπίμ כרובים Είναι Φύλακες Άγγελοι της ανθρωπότητας. Οδηγούνται από τη Σελήνη και προεδρεύει σε αυτούς ο Αρχάγγελος Γκαμπριήλ גבריאל, ο πλέον αγαπημένος από όλους τους Αγγέλους. Είναι αυτός που εμφανίστηκε στην Παναγία με τον Ευαγγελισμό και υπαγόρευσε το Κοράνι στον Μουχάμεντ.

Ισίιμ אישיים. Είναι η χαμηλότερη τάξη των Αγγέλων που βοηθούν άμεσα όλη την ανθρωπότητα. Συχνά έχουν το όνομα «Ευλογημένες Ψυχές» και προέρχονται από τους εν ζωή Αγίους και Προφήτες. Σχετίζονται με το Μαλκούτ מלכות - Βασίλειο της Γης και τις κοσμικές υποθέσεις.. Ο Αρχάγγελος που προεδρεύει σε αυτούς είναι ο Σαν’ντάλφον סנדלפון ο όμοιος του Μέτατρον.
 

Τα ονόματα με τόνους

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου