Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

Αστρολογία - Αλ Μπιρουνί

Οι θρησκείες μέσω των πλανητών και οι εικόνες των πλανητών

Κρόνος: Εβραίοι και εκείνοι που ντύνονται στα μαύρα. Η εικόνα δείχνει να ιππεύει ένα φωτεινό κόκκινο άλογο, στο κεφάλι του ένα κράνος, στο αριστερό χέρι μια ασπίδα και στο δεξί ένα ξίφος.
Δίας: Χριστιανοί και εκείνοι που ντύνονται στα λευκά. Η εικόνα δείχνει έναν νεαρό άνδρα με ένα συρμένο ξίφος στο δεξί χέρι και ένα τόξο και ροζάριο στο αριστερό, στην πλάτη αλόγου Μια άλλη εικόνα: ένα άτομο σε έναν θρόνο ντυμένο με ποικιλότροπες χρωματισμένες τηβέννους, ροζάριο στο αριστερό χέρι.
Άρης: Ειδωλολάτρες, αυτοί που πίνουν κρασί, ντυμένοι στα κόκκινα. Η εικόνα δείχνει έναν νεαρό άνδρας που κάθεται σε δύο λιοντάρια, έχει στο δεξί χέρι ένα συρμένο ξίφος, στο αριστερό ένα πέλεκυ. Μια άλλη εικόνα: ιππεύει σε ένα κόκκινο άλογο με περικεφαλαία στο κεφάλι, στο αριστερό χέρι μια λόγχη που κοσμείται με τα κόκκινα τριαντάφυλλα, μια μακρόστενη τριγωνική σημαία, στο δεξί χέρι το κεφάλι ενός ατόμου, ντυμένο στα κόκκινα.
Ήλιος: αυτοί που φορούν κορώνα, οι μάγοι. Οι πιστοί του Μίθρα. Η εικόνα δείχνει ένα άτομο που κάθεται επάνω σε κάτι σαν ασπίδα σε ρόδες που σύρεται από τέσσερα βόδια, στα δεξιά του ένας υπηρέτης στο οποίο στηρίζεται, στα αριστερά του ένα σκήπτρο, περιδέραια. Μια άλλη εικόνα: ένα άτομο που κάθεται με πρόσωπο όπως ένας κύκλος, κρατώντας ηνία από τέσσερα άλογα.
Αφροδίτη: Ισλάμ. Η εικόνα δείχνει μια γυναίκα σε μια καμήλα που κρατά το λαγούτο που παίζει. Μια άλλη εικόνα: η γυναίκα τοποθετεί τα μαλλιά σε χαλαρωμένες κλειδαριές στο αριστερό χέρι της, στο δεξί έναν καθρέφτη στον οποίο συνέχεια κοιτάζει, ντυμένη κιτρινωπά προς πράσινα, με ένα περιδέραιο, κουδούνια, βραχιόλια και περισφύρια.
Ερμής: αυτοί που φιλονικούν σε όλες τις αιρέσεις. Η εικόνα δείχνει έναν νέο που κάθεται σε ένα παγώνι, στο δεξί χέρι του έχει ένα φίδι και στο αριστερό ένα πινακίδιο που συνεχώς διαβάζει. Μια άλλη εικόνα: ένα άτομο που κάθεται σε έναν θρόνο, στο χέρι του ένα βιβλίο που διαβάζει, εστεμμένο, με κίτρινη και πράσινη τήβεννο.
Σελήνη: αυτοί που υποστηρίζουν την επικρατούσα θρησκεία. Η εικόνα δείχνει ένα άτομο με το ακόντιο στο δεξί χέρι, στο κεφάλι του μια κορώνα, καθισμένο σε ένα άρμα που σύρεται από τέσσερα άλογα.


Σχετικά ήθη των πλανητών

Κρόνος: Εξορεία και ένδεια ή πλούτος που αποκτιέται από πονηριά του ατόμου ή αυτήν άλλων, αποτυχία στην επιχείρηση, βιαιότητα, σύγχυση, επιδίωξη μοναξιάς, υποδουλωμένοι άνθρωποι από τη βία ή την προδοσία, απάτη, κλάμα και θρήνος.
Δίας: Φιλική διάθεση, ειρηνοποιός, φιλανθρωπικός, αφιερωμένος στη θρησκεία και τις καλές εργασίες, αρμόδιος, πιστός στο γάμο, εύθυμος, εύγλωττος, πρόθυμος για πλούτο. Επιπρόσθετα δέχεται φιλοφρονήσεις, διαθέτει κάποια ελαφρότητα και απερισκεψία.
Άρης: Γάμος, ταξίδι, προσφυγή σε δικαστήρια, επιχειρήσεις που πηγαίνουν σε καταστροφή, ψεύτικες δηλώσεις, λάγνος, κακός σύντροφος, απόμερος, μοχθηρός και δυσνόητος.
Ήλιος: Επιθυμεί τη δύναμη και την εξουσία, ποθεί τον πλούτο και τη διαχείριση των κοσμικών υποθέσεων και επιβάλλει τη θέλησή του στους ανίδεους, σκληρός με τους αντιπάλους.
Αφροδίτη: Οκνηρός, χαρούμενος, του αρέσει ο χορός, αγαπά το κρασί. Έλξεις, εξαπάτηση, μη εριστικός, ευπροσήγορος. Αγαπά τη διακόσμηση, τα αρώματα, το τραγούδι, το χρυσό, το ασήμι, τα ωραία ενδύματα.
Ερμής: Τρόποι διδασκαλίας, θεολογία, αποκάλυψη και λογική. Εύγλωττος, λεπτή φωνή, καλή μνήμη στις ιστορίες, καταστροφή των προοπτικών από πάρα πολύ μεγάλη ανησυχία και από κακοτυχίες. Φοβάται τους εχθρούς, επιπόλαιος, πρόθυμος να αγοράσει τους σκλάβους και τα κορίτσια, κουτσομπόλης, δυσφημιστικός, κλέφτης, ψεύτης. Πλαστογράφηση.
Σελήνη: Συκοφάντης, κατά το πλείστον ανήσυχος για την υγεία και την άνεση, γενναιόδωρος στη διανομή των τροφίμων, πάρα πολύ υποταγμένος στο γάμο, ελαφρότητα στις κατάλληλες θέσεις, άριστο πνεύμα.

Θερμοκρασία, Ιδιότητες, Ημέρα και Εδαφολογικός τύπος των πλανητών

Κρόνος: Ο πιο κρύος. Ο σκληρότερος, η περισσότερη δυσωδία και ο ισχυρότερος των πραγμάτων. Ανεπάρκεια, ξηρότητα, τραχύτητα, ένταση. Σάββατο και Τετάρτη βράδυ. Πρώτο κλίμα. Άγονα βουνά.
Δίας: Συγκρατημένος, πλήρης, ευχάριστος. Καλύτερα και ευκολότερα πράγματα. Μετριοπάθεια, στερεότητα, ομαλότητα. Πέμπτη και Δευτέρα βράδυ. Δεύτερο κλίμα. Εύκολα εργάσιμο χώμα.
Άρης: Καυτός, σκληρός. Αιχμηρά και κόκκινα πράγματα. Διάρκεια, ξηρότητα και αγένεια. Τρίτη και Σάββατο βράδυ. Τρίτο κλίμα. Απόβλητα, σκληρό και πετρώδες έδαφος.
Ήλιος: Ο περισσότερος ειδικός, ευγενής. Γνωστά και γενναιόδωρα πράγματα. Επανάσταση, ορυχεία, εξωτερική ενδυμασία, κενές και ελεύθερες θέσεις. Κυριακή και Πέμπτη βράδυ. Τέταρτο κλίμα. Βουνά πλούσια σε μεταλλεύματα.
Αφροδίτη: Ο πιο πικάντικος, ο πιο ευχάριστος και εύγευστος, τα ομορφότερα, μαλακότερα και πιο ώριμα πράγματα. Ευθύτητα, διασπορά, ομαλότητα. Παρασκευή και Τρίτη βράδυ. Πέμπτο κλίμα Χώματα με το άφθονο ύδωρ.
Ερμής : Μίγμα μέτριων πραγμάτων. Συντεθειμένος από δύο πράγματα αυτής της φύσης. Τετάρτη και Κυριακή βράδυ. Έκτο κλίμα. Αμμώδες χώμα.
Σελήνη : Ο παχύτερος, ο πυκνότερος. Τα πιο υγρά και ελαφρύτερα αντικείμενα. Πυκνότητα, υγρασία, αδιαφάνεια, ελαφρότητα. Δευτέρα και Παρασκευή βράδυ. Έβδομο κλίμα. Πεδιάδες και επίπεδη γη.

Κυριότητες των πλανητών στο ανθρώπινο σώμα

Κρόνος      το δεξί αυτί, η ακοή, οι γλουτοί, τα χέρια, τα εντόσθια, τα ούρα, τα κόπρανα, η πλάτη, τα γόνατα 
Δίας      το αριστερό αυτί, η ακοή και η αφή, οι μηροί, τα εντόσθια, η μήτρα, ο οισοφάγος 
Άρης      το δεξί ρουθούνι, η όσφρηση, οι κνήμες, η χοληδόχος κύστη, οι νεφροί 
Ήλιος      το αριστερό μάτι, η όραση, το κεφάλι και ο θώρακας, η μέση, το στόμα και τα δόντια 
Αφροδίτη      το αριστερό ρουθούνι, η όσφρηση και ο μηχανισμός της εισπνοής, η μήτρα, οι όρχεις, ο μηχανισμός της συνουσίας, τα χέρια και τα δάκτυλα 
Ερμής      ο ουρανίσκος και η γεύση, η γλώσσα και ο μηχανισμός της εκφώνησης 
Σελήνη      το αριστερό μάτι, η όραση, η γεύση, ο λαιμός, τα χέρια, οι πνεύμονες, το στομάχι και η σπληνα


Μοίρες Ευτυχίας και Δυστυχίας

Κριός: ευτυχίας η 19η, Δυστυχίας η 6, η 11η, η 17η, η 23η, η 29η
Ταύρος: ευτυχίας η 8η, δυστυχίας η 5η, η 13η, η 18η, η 24η, η 25η, η 26η
Δίδυμοι: ευτυχίας η  11η, δυστυχίας η 12η, η 13η, η 17η, η 26η, η 30η
Καρκίνος: ευτυχίας η 1η, η 2η, η 3η, η 9η, η 15η, δυστυχίας η 12η, η 17η, η 23η, η 26η, η 30η
Λέων: ευτυχίας η 4η, η 5η, η 17η, δυστυχίας η 6η, η 13η, η 15η, η 22η, η 23η, η 28η 
Παρθένος: ευτυχίας --, δυστυχίας η 8η, η 13η, η 16η, η 21η, η 25η
Ζυγός: ευτυχίας η 3η, η 5η, η 22η, δυστυχίας η 1η, η 7η, η 20η, η 30η
Σκορπιός: ευτυχίας η 12η, η 20η, δυστυχίας η 9η, η 10η, η 17η, η 22η, η 23η, η 27η
Τοξότης: ευτυχίας η 13η, η 20η, η 23η, δυστυχίας η 7η, η 12η, η 15η, η 24η, η 27η, η 30η
Αιγόκερως: ευτυχίας η 14η, η 21η , η 23η, η 20η, δυστυχίας η 2η, η 7η, η 17η, η 22η, η 24η, η 28η
Υδροχόος: ευτυχίας η 7η, η 16η, η 17η, η 20η, δυστυχίας η 1η, η 12η, η 17η, η 23η, η 29η
Ιχθύες: ευτυχίας η 12η, η 20η, δυστυχίας η 4η, η 9η, η 17η, η 27η, η 28η

Οι ηλικίες που εξουσιάζουν οι πλανήτες

Κρόνος    γηρατειά
Δίας    μέση ηλικία
Άρης    νεότητα
Ήλιος    ώριμη ανδρική ηλικία και η μέση ηλικία
Αφροδίτη    το τέλος και η εφηβεία
Ερμής    οι νέοι
Σελήνη    η παιδική ηλικία και το σημείο του παιδιού που γίνεται ενήλικας. Ήτοι, από τον πρώτο μήνα ως την νεότητα και το περιβάλλον της. Η περίοδος διαπαιδαγώγησης. Η ωρίμανση και το τέλος της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου