Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

Πλανητική Φύση των Απλανών Αστέρων

Εξέταση των πραγματικών φύσεων των Απλανών Αστέρων και του τρόπου της αντιπροσώπευσης τους.

Η γενικά αποδεκτή μέθοδος του είδους επιρροής που ασκείται από οποιοδήποτε Αστέρα είναι στους Όρους των Πλανητών του ηλιακού συστήματός μας. Κατά συνέπεια ένας ορισμένος Αστέρας μπορεί να είναι "της φύσης Άρη" παραδείγματος χάριν, και αυτό υπονοεί ότι κατέχει παρόμοια χαρακτηριστικά με εκείνα που εκτίθενται σε ένα ωροσκόπιο από εκείνο τον Πλανήτη. Συχνά, εντούτοις, αναφέρονται δύο ή περισσότεροι Πλανήτες και σε αυτήν την περίπτωση εκείνος του οποίου το όνομα αναφέρεται πρώτο θεωρείται να αντιπροσωπεύει την κύρια επιρροή του Αστέρα. Ο δεύτερος δείχνει ένα είδος τροποποιημένης επιρροής, έτσι ώστε ένας Αστέρας της φύσης Άρη και Δία έχει παραδείγματος χάριν, μια επιρροή παρόμοια με αυτήν του Άρη αλλά τροποποιημένη από το Δία. Κατά συνέπεια στις καθαρώς Άρειες ιδιότητες δίνεται μια επεκτατική από το Δία, δηλαδή υπάρχει περισσότερη αισιοδοξία, καλή τύχη, κλπ. Η επίδραση είναι κάτι σαν μια προώθηση που περνά στην Συζυγία ενός Σημειοδότη στην κατευθυντική Αστρολογία.
Η γενική επίδραση των Αστέρων κάποιας δεδομένης φύσης στους Όρους της γενέθλιας αστρολογίας είναι η ακόλουθη:

Ουρανός: Ενδιαφέρον για τον αποκρυφισμό, την ηλεκτρική ενέργεια, την αεροπορία, τις αρχαιότητες. Απότομος. Εάν ανατέλλει, εκκεντρικότητα που κερδίζεται με την εκμάθηση. Εάν δύει, εκμάθηση, διαπρεπής στις τέχνες και τις επιστήμες, τη μηχανική και εφευρετική δυνατότητα.

Κρόνος: Ντροπή, καταστροφή, συμφορά. Αν ανατέλλει, σοβαρός, στοχαστικός, μελαγχολικός, εκτεθειμένος στην ντροπή, πολλή προσοχή και ανησυχία, που συνδέονται με τα κτήρια, τα ορυχεία και τα μεταλλεύματα. Εάν είναι στην ακμή του 7ου Οίκου και η Σελήνη προσβάλλεται από τον Κρόνο Κυβερνήτη του 7ου Οίκου, μια ατημέλητη σύζυγος. Εάν δύει, ενόχληση από τους ηλικιωμένους, ντροπή, εμπορικές απώλειες, δόλιοι συνεταίροι, άνοδος που ακολουθείται από την πτώση. Με τα Φώτα, αδύνατος και ασθενικός, πολλή δυστυχία. Εάν προσβάλλεται από τον Ερμή, κώφωση.

Δίας: Εάν ανατέλλει, νηφάλιος, σοβαρός, υπομονετικός, κληρονομιές, εκκλησιαστικές προαγωγές. Εάν δύει, τιμή, δόξα, προαγωγές, επιτυχία στο εμπόριο και στην εκκλησία.

Άρης: Βίαιος θάνατος, απόλυτη καταστροφή από τρέλα ή έπαρση. Εάν ανατέλλει, πλούτος, δύναμη, θάρρος, γενναιοδωρία, ευστροφία, άνοδος στην εξουσία, πολεμική επιτυχία, περίπτωση συντριβής, πληγές, ατυχήματα, πληγές και τραυματισμούς στο πρόσωπο, πόνους στο κεφάλι και πυρετούς. Εάν δύει, πολεμικά αξιώματα, επιτυχία στο εμπόριο και στα επαγγέλματα φύσης του Άρη. Εάν προσβάλλεται από τον Ερμή, κώφωση.

Αφροδίτη: Εάν ανατέλλει, καλή τύχη, ευτυχία, δώρα, τύχη στην αγάπη και το γάμο, κέρδος από κληροδοτήματα και κληρονομιά. Εάν δύει, τιμή και επιτυχία, συναλλαγές με γυναίκες, βοήθεια μέσω γυναικών, επιτυχία σε επαγγέλματα φύσης Αφροδίτης.

Ερμής: Εάν ανατέλλει τιμή, διάνοια, μεγάλη εκμάθηση. Εάν δύει επιχειρησιακή δραστηριότητα, κέρδη μέσω βιβλίων και διανοητικών θεμάτων.

Κρόνος-Δίας: Αξιοπρεπής, ευσεβής, συντηρητικός, κτητικός, επισχετικός. Τιμή και προαγωγή εάν μεσουρανεί.
Κρόνος-Άρης: Τολμηρός, σκληρός, άκαρδος, μοιχικός, εγκληματικός, ψεύτης, απώλεια κτημάτων, ένδεια, λίγοι φίλοι. Εάν είναι 1ου Μεγέθους, άνοδοι από τη χρήση τοκογλυφίας ή άδικων μέσων. Εάν δύει κακό όνομα, άνοδος από εμπόριο που ακολουθείται από ντροπή και καταστροφή.
Κρόνος-Αφροδίτη: Ατημέλητος, πολύ ανήθικος, αναίσχυντος, απείθαρχος, μίζερος, θλίψεις στην αγάπη. Εάν ανατέλλει καλός ως μέτριος, υγιής, κέρδη από βιομηχανία και γάμο. Εάν δύει βελτιωμένη υγεία, φήμη από βοήθεια ανωτέρων.
Κρόνος-Ερμής: Μεγάλος ψεύτης, κλέφτης, αγύρτης, σκάνδαλο και δυσφήμηση.
Δίας-Κρόνος: Κληροδοτήματα, κληρονομιά, φήμη, ειδικά εάν ανατέλλει, αλλά ανόητος και ανεπιτυχής στις υποθέσεις αγάπης. Εάν δύει τιμή και προαγωγή.
Δίας-Άρης: Υψηλή φιλοδοξία, υπερηφάνεια, αγάπη για τη δύναμη, λαμπρότητα εμφάνισης, εάν ανατέλλει στρατιωτικές τιμές. Εάν δύει υψηλή εκκλησιαστική τιμή, πολεμική προαγωγή, ευημερία σε επιχείρηση.
Δίας-Αφροδίτη: Ικανοποιημένος, ευτυχής διάθεση, αξιότιμο, φιλοσοφικό μυαλό, νομικές ή εκκλησιαστικές προαγωγές, βοήθεια μέσω γυναικών. Εάν ανατέλλει ή δύει τιμή και πλούτος.
Δίας-Ερμής: Θρησκευτική σκέψη, στοχαστικός, φιλοσοφικός, συγγραφέας σε θρησκευτικά ή παρόμοια θέματα.
Άρης-Κρόνος: Κακόβουλος, κλέφτης, ανελέητος, μοχθηρός, αποκρουστικός, ψεύτης, ατυχήματα, βίαιος θάνατος. Εάν μεσουρανεί στρατιωτικός προαγωγή αλλά τελική ντροπή.
Άρης-Δίας: Μεγάλη υπερηφάνεια, επιβλητικά φιλελεύθερος, επιτακτικός, διοίκηση, κοσμοπολίτικες απόψεις. Εάν ανατέλλει ή μεσουρανεί στρατιωτική τιμή και προαγωγή.
Άρης-Ήλιος: Ηρωικός, θαρραλέος, προκλητικός, απτόητος ηγέτης, πολεμοχαρής, κίνδυνος στα μάτια, βίαιος θάνατος. Εάν ανατέλλει προαγωγή σε εργαζομένους σε μέταλλα, τους στρατιώτες, τους χειρούργους, και άλλους ανθρώπους του Άρη. Εάν μεσουρανεί προαγωγή σε επιχείρηση και σε όλες τις πολεμικές υποθέσεις.
Άρης-Αφροδίτη: Ισχυρά πάθη, καλλιτεχνικό συναίσθημα, κέρδος μέσω των γυναικών και των φίλων, τιμή και προαγωγή σε πολεμικές υποθέσεις, ειδικά εάν ανατέλλει ή μεσουρανεί.
Άρης-Ερμής: Υψηλά τολμήματα, μαχητικός, καταστρεπτικός. Εάν ανατέλλει αναφυλαξία, πολύ επιμονή, καταστροφή από πείσμα και απερίσκεπτη συμπεριφορά. Εάν μεσουρανεί μεταβλητός σε επιχείρηση.
Άρης- Σελήνη: Τολμηρός, άπιστος, θρασύς, ανεύθυνος, βάναυσος, κίνδυνος στα μάτια. Εάν ανατέλλει επώδυνα μάτια, αδύνατη όραση, πρόβλημα και απώλεια μέσω των γυναικών. Εάν μεσουρανεί ντροπή και φυλάκιση.
Ήλιος-Άρης: Φοβία, ανεξίθρησκος, πολεμοχαρή ικανότητα, υπερβολική αυτοπεποίθηση, άγριος, σκληρός, εκδικητικός, δραστήριος διοργανωτής, κίνδυνος στα μάτια, ατυχήματα, βίαιος θάνατος.
Αφροδίτη-Κρόνος: Πανουργία, κακά ήθη, ιδιοτέλεια, αποκρουστικές συνήθειες, διεστραμμένες προτιμήσεις, ανεπιτυχείς υποθέσεις αγάπης, αποπλάνηση.
Αφροδίτη-Δίας: Εκλεπτυσμένος, καλός, υψηλά ήθη, ζωηρός, ειλικρινής, καθαρός, υγιής, καλλιτεχνικός, τυχερός στην αγάπη και το γάμο, βοήθεια μέσω συγγενών.
Αφροδίτη-Άρης: Αναίσχυντος, μάταιος, μαλθακός, εγκαταλειμμένος, βίαια πάθη, κίνδυνος αποπλάνησης, αχαλίνωτη διαβίωση αλλά συχνά με αυτοσεβασμό και κοσμιότητα.
Αφροδίτη-Ερμής: Ιδεαλιστικός, ψυχικός, όμορφος, τακτοποιημένος, αξιαγάπητος, καθαρός, καλοαναθρεμμένος, ευφυής.
Ερμής-Κρόνος: Διακριτικός, φιλομαθής, έντονο και βαθύ μυαλό, συχνά αναίσχυντος ψεύτης, ενδιαφερόμενος για απόκρυφα ή σοβαρά θέματα.
Ερμής-Δίας: Αισιόδοξος, εύθυμος, φιλοσοφικός, ευρύ μυαλό, θρησκευτικές απόψεις, επιτυχία μέσω ισχυρών φίλων ή της Εκκλησίας και Νόμου.
Ερμής-Άρης: Υπερβολικός, διαλεκτικός, αναξιόπιστος, αδίστακτος, επιρρεπής στην ύβρη, μηχανική ικανότητα, πολύ γρήγορο μυαλό, μεγάλο ομιλητής.
Ερμής-Αφροδίτη: Ευγενικός, ευπροσήγορος, τακτικός, κομψός, ευχάριστος, αξιαγάπητος, ραφινάτος, καλλιτεχνικός, τιμή και πλούτος. Αν ανατέλλει αγάπη στην ποίηση, ζωγραφική και διδασκαλίας, γρήγορο μυαλό. Εάν μεσουρανεί επιτυχία στα λογοτεχνικά και νομικά επαγγέλματα.
Σελήνη-Άρης: Μεταβλητός, εμπαθής, κακόβουλος, εκτεθειμένος σε ατυχήματα ειδικά σε ταξίδι, ελαττωματικά μάτια, τραυματισμοί στο πρόσωπο.

Νεφελώματα και Συστροφές:
Τύφλωση, ασθένεια, ατυχήματα, πυρετοί, φιλονικίες, βιασμός, δολοφονία, εξορία και καρατόμηση.
Καμία δυσκολία δεν υπάρχει στην εφαρμογή των Απλανών Αστέρων στη Γενέθλια Αστρολογία, αλλά είναι σχετικά ωφέλιμοι και οι ακόλουθοι κανόνες.

1. Σημειώστε στο χάρτη ή κάντε ένα κατάλογο με τους Απλανείς Αστέρες που τυχαίνει να είναι σε Συζυγία και Παραλληλία ή σε Διάμετρο με τους Πλανήτες μαζί με τα Μεγέθη και τις Φύσεις τους.
Οι ακόλουθες Ανοχές μπορούν να εφαρμοστούν στη Συζυγία και τη Διάμετρο.
α. Για Αστέρες 1ου Μεγέθους, 7ο 30΄.
β. Για Αστέρες 2ου Μεγέθους, 5ο 30΄.
γ. Για Αστέρες 3ου Μεγέθους, 3ο 40΄.
δ. Για Αστέρες 4ου Μεγέθους, 1ο 30΄.

Ωστόσο, πολλοί δίνουν περίπου 1ο ως 1ο 30΄σε 1ου Μεγέθους Αστέρα. Στο Σείριο θα μπορούσαμε να δώσομε ως 2ο. Και βαθμιαία ως 15΄ σε 6ου Μεγέθους Αστέρα. Ή άλλοι καθορίζουν τα όρια των δονήσεων ως εξής:
6ο για τους απλανείς μεγέθους 1.
5ο για τους απλανείς μεγέθους 2.
4ο για τους απλανείς μεγέθους 3.
Οι υπόλοιποι απλανείς δέχονται μόνο μέχρι 2ο μοίρες ανοχή.

2. Ψάξτε για τον Αστερισμό που περιέχει τον Αστέρα, την Φύση του ως περιγράφεται πριν και την συνδυασμένη επιρροή Αστέρα και Πλανήτη.

3. Προσδιόρισε αυτά τα χαρακτηριστικά ανά Ζώδιο, Δεκανό και Οίκο που κατοικούν, μαζί με τις Όψεις στον Πλανήτη και του Οίκους που αυτός κυβερνά ακριβώς όπως γίνεται στην περίπτωση μιας συνηθισμένης πλανητικής Συζυγίας.

4. Το Μέγεθος του Αστέρα και η Γωνιώδης, Διάδοχη ή Κατιούσα θέση θα δώσει κάποια ιδέα της δύναμης που πιθανά να παρουσιαστεί.

5. Τα αστρολογικά δεδομένα για ένα σεισμό είναι:
1) Μεγάλοι κι ισχυροί σεισμοί: Ο Ερμής σε διάμετρο με το Δία.
2) Ασθενείς σεισμοί: Ο Κρόνος σε διάμετρο με τη Σελήνη.
3) Σεισμοί: Ο Κρόνος σε σύνοδο ή διάμετρο ή τετράγωνο με τις Πλειάδες (Πούλια).

Γενικά έχει παρατηρηθεί ότι οι απλανείς εξασκούν κάποια επίδραση αν βρίσκονται σε στενή σύνοδο ή διάμετρο μέσα στους γωνιώδεις οίκους μαζί με τον Ήλιο, τη Σελήνη, του πρωτεύοντα πλανήτη ή του Ωροσκόπου (ASC) και τούτο σύμφωνα με τα όρια ανοχής που αναφέρθηκαν πριν. Σε περιπτώσεις παθολογικών καταστάσεων, μπορούμε να ερευνήσομε εκτός των προηγουμένων οίκων και τον έκτο, τον όγδοο και το δωδέκατο οίκο.
Οι σημαντικότεροι Απλανείς Αστέρες είναι: Ο Αλγκόλ, οι Πλειάδες, η Πραισέπη, ο Ρήγουλος, ο Στάχυς και ο Αντάρης.
Οι αρχαίοι έδωσαν ονόματα σε ορισμένους Αστέρες και πολλά από αυτά τα ονόματα διατηρούνται και στις μέρες μας. Το 1603 ο Μπαίγερ επινόησε ένα πιο επιστημονικό σύστημα με το οποίο οι Αστέρες ενός αστερισμού αναγνωρίζονται από το όνομα του αστερισμού στον οποίο ανήκουν, οι μοναχικοί αστέρες αναγνωρίζονται με προθέματα Ελληνικών γραμμάτων που τους έχουν δοθεί σύμφωνα με το μέγεθος, ξεκινώντας με το Α και συνεχίζοντας προς τα κάτω ως το Ω.


Απόσπασμα από το ebook "Απλανείς Αστέρες" - Φ. Κωδωνά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου