Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Ανά Μπ'Κοάχ

Το Ανά Μπ’Κοάχ είναι μια προσευχή που γράφτηκε τον πρώτο αιώνα από έναν
μεγάλο ραβίνο καμπαλιστή. Η προσευχή γράφτηκε σύμφωνα με τα εβδομήντα ονόματα του Θεού, ενός όρου που σχετίζεται με τον Αβραάμ. Το Ανά Μπ’Κοάχ αποτελείται από επτά σειρές, με έξι λέξεις σε κάθε γραμμή.

Το πρώτο γράμμα κάθε λέξης δημιουργεί το όνομα του Θεού με τα 42 γράμματα. Το Ανά Μπ’Κοάχ έχει βγει από τα 42 πρώτα γράμματα της Γένεσης
 בְּרֵאשִׁית, בָּרָא אֱלֹהִים, אֵת הַשָּׁמַיִם, וְאֵת הָאָרֶץ וְהָאָרֶץ, הָיְתָה תֹהוּ וָבֹהוּ
και με έναν μυστικό κώδικα προκύπτει το Ανά Μπ’Κοάχ.
Αυτή η προσευχή είναι από τις πολύ ισχυρές της εβραϊκής θρησκείας αναφορικά στην ενεργειακή συχνότητα που εσωκλείει. Δεν είναι υπερβολή ότι θα μπορούσε να σηκώσει κάποιον, κυριολεκτικά στον ουρανό. Η δύναμή της έγκειται στο μοναδικό συνδυασμό των γραμμάτων. Για αυτό, συνιστάται να λέγεται αυτή η προσευχή κάθε πρωί ή πριν από μια σημαντική ευκαιρία, μια συνάντηση που καθορίζει το συναισθηματικό κόσμο, αναζήτηση εργασίας κλπ. Γενικά, μπορεί να λέγεται πάντα σε ώρες περίπλοκων καταστάσεων ή και σαν σημαντική προσευχή στην επαφή με τα ανώτερα βασίλεια.
Οι Ανώτεροι Κόσμοι είναι οι κόσμοι όπου η αντοχή και η ευαισθητοποίηση μας είναι απεριόριστες και μπορούμε να είμαστε ανοιχτοί σε οποιοδήποτε νέο. Αυτός ο Κόσμος μπορεί να μας εμπλουτίσει με απεριόριστες δυνατότητες, αφθονία, γνώση, ευαισθητοποίηση και έμπνευση.
Όλοι οι Καμπαλιστές γνωρίζουν την αξία της και την τεράστια δύναμή της. Ως εκ τούτου, τοποθετήθηκε μέσα στα φυλακτά, σε εικόνες στις συναγωγές, ζωγραφισμένα παράθυρα και πόρτες, για να δώσει δύναμη και βοήθεια, για να ανυψώσει τον άνθρωπο σε ανώτερους Κόσμους. Στην πραγματικότητα, ο κύριος στόχος της πνευματικής εργασίας της προσευχής της, είναι να ανυψωθεί κάποιος πέρα από τις πέντε γνωστές αισθήσεις και να θυμηθεί ότι ο υλιστική κόσμος δεν μας περιορίζει και πως η ευαισθητοποίησή μας έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει πέρα από την ύλη. Σήμερα, το Ανά Μπ’Κοάχ είναι κάπως αγνοημένο και δεν ακούγεται σε πολλές προσευχές. Την εκφώνησή του κρατούν μόνο οι γνώστες και οι ερευνητές της Γνώσης.
Μια άλλη αναπαράστασή του είναι τα επτά φύλλα της Μενορά. Ο Βασιλιάς Δαβίδ προσευχόταν σε αυτήν πολλές ώρες πριν από κάθε μάχη. Κάθε γραμμή αφορά τα επτά Σεφιρόθ του Δέντρου της Ζωής:
Μπλε - אנא בכח גדולת ימינך תתיר צרורה. - אב''ג ית''ץ - Καλοσύνη.
Κόκκινο - גבורה קבל רנת עמך שגבנו טהרנו נורא - קר''ע שט''ן - Σοβαρότητα.
Κίτρινο - תפארת נא גבור דורשי יחודך כבבת שמרם. - נג''ד יכ''ש - Αρμονία.
Μωβ - נצח ברכם טהרם רחמי צדק תך תמיד גמלם. - בט''ר צת''ג - Νίκη.
Πορτοκαλί -הוד חסין קדוש ברוב טובך נהל עדתך. - חק''ב טנ''ע - Υποβολή.
Πράσινο - יסוד יחיד גאה לעמך פנה זוכרי קדשתך. - יג''ל פז''ק - Σύνδεση.
Καφέ - מלכות שועתנו קבל ושמע צעקתנו יודע תעלומות. - שק''ו צי''ת - Φήμη.
Επίσης, κάθε γραμμή αφορά τις ημέρες της εβδομάδας αρχίζοντας με την Κυριακή Αυτή είναι η ελεύθερη απόδοση της προσεχής:
1 Ανά με τη μεγάλη δύναμη του δικαιώματός σου, όρισε ελεύθερα τα δεσμά
2 Δέξου το τραγούδι της προσευχής των ανθρώπων, καθάρισέ μας, Πανίσχυρε Ένα.
3 Παρακαλώ ήρωα, τη μοναδικότητα των προσκυνητών σου, φρούρησέ τους εκ του σύνεγγυς.
4 Ευλόγησέ τους με καθαρότητα, το δικαιωματικό έλεός σου, πάντα ανταμείβει.
5 Καθάρισε, περήφανε με την καλή θέλησή σου, διαχειρίσου τους ανθρώπους.
6 Απλέ, υπερήφανε, απευθύνσου στους ανθρώπους που θυμούνται την αγιότητά σου.
7 Δέξου τις επικλήσεις μας και άκουσε την κραυγή μας, εσύ που γνωρίζεις τις μυστικές σκέψεις.
Λέγοντας την προσευχή, ο Θεός παρέχει προστασία και ευλογία. Η προσευχή αναφέρεται επίσης στο "Σέφερ Γετζιρά", το βιβλίο της δημιουργίας, το οποίο γράφτηκε από τον Αβραάμ και θεωρείται ως το αρχαιότερο βιβλίο της Καμπάλα. Το βιβλίο της δημιουργίας φέρει τα μυστικά και τα ιερά για όλους τους κώδικες της Καμπάλα. Η προσευχή παρέχει στο πρόσωπο που τη διαβάζει με έναν μυστικό δρόμο σύνδεσης, ένα κανάλι πνευματικής ενεργητικής σύνδεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου