Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Τα ονόματα του Παραδείσου

Λέει ο Ίμπν Άμπι Τάλεμπ (ε.σ.) πως τα γράμματα της Κουφίγια, είναι τα «Γράμματα της Δημουργίας» ή γράμματα της αρμονίας. Αυτά τα γράμματα αντιπροσωπεύουν τα γράμματα των λέξεων του Μπίσμιλλα, μαζί με τα 19 ιερά ονόματα, αυτά τα ονόματα που ονομάζονται «Ονόματα του Παραδείσου». Γράφονται συνήθως σε ένα δεξιόστροφο κύκλο.
Μέσα από αυτά τα ονόματα ακούγονται τα λόγια του Θρόνου και εμφανίζονται οι Αγγελιοφόροι του Θεού.
Γιατί όμως 19; Συνήθως λένε πως το 19 είναι οι 7 πλανήτες και τα 12 ζώδια. Σωστό, σαν μια πολύ γρήγορη ματιά. Κατά βάση το 19 είναι η πιστοποίηση της παρουσίας της Σελήνης, είναι τα 19 έτη του κύκλου της. Είναι δηλαδή ο αριθμός, μια δύναμη της Σελήνης και σαν τέτοιος πρέπει να λαμβάνεται.
Ας δούμε σύντομα την ιστορία των σχημάτων της Κουφίγια, τα οποία από συνήθεια ονομάζουμε γράμματα. Δεν είναι γράμματα. Είναι ένας πολύ μυστικός κώδικας ένωσης αριθμών και γραμμάτων, που όμως αυτά πηγάζουν από τα συγκεκριμένα 19 ονόματα. Για αυτό άλλωστε και παραμένουν πάντα τα ίδια.
Αν και υπάρχουν ακόμα 19 τέτοια σχήματα που προκύπτουν με τον ίδιο τρόπο.
Κουφίγια, μια λέξη που μας παραπέμπει άμεσα στο γράμμα Καφ και κυριολεκτικά σημαίνει Κουφιακός, δηλαδή κάτι που ανήκει στο Καφ. Το γράμμα Καφ (ق) είναι ένα από τα πιο ιερά γράμματα, αντιστοιχεί στον αριθμό 100, έχει δική του σούρα στο Ιερό Κοράν (σούρα 50 Καφ με 45 εδάφια, όπου η έναρξη της σούρα είναι «Καφ και το δοξασμένο Κοράν»), έχει δικό του μαγικό βουνό, το βουνό Καφ που ζουν στις σπηλιές του τα Ιφρίτ, έχει 5 εδάφια μέσα στο Κοράν που το καθένα έχει 10 Καφ, η έκφραση «Κουλ χούα»( قُلْ هُوَ) που σημαίνει «Πες, αυτός είναι.., εννοώντας το Θεό» είναι γραμμένη μόνο 10 φορές στο Κοράν κι άλλα πολλά που δεν είναι της ώρας, για να αναφερθώ.
Γιατί όμως το Καφ; Το γράμμα στο σύστημα της Αμπτζαντίγια είναι το 19ο, και ως εκ τούτου έχει μια σημαντική επιρροή στα υπόλοιπα. Είναι το τετράγωνο του πρώτου αριθμού της πρώτης δεκάδος και ως τέτοιος, σχετίζεται με το Λόγο των Κυρίων του Μαλκούτ, αυτών που αποκαλούμε Άγγελοι της Γνώσης και μάλιστα με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνει αύξηση στην ένωση μαζί τους. Είναι ο αριθμός, το 100 δηλαδή, που ανοίγει τις απόκρυφες γνώσεις και παράγει τον Καθαρό Λόγο. Στα ονόματα του Παραδείσου, που αυτά άλλωστε μας ενδιαφέρουν, το μέσον τους, δηλαδή το 10ο όνομα, είναι το Κάντερ, ο Παντοδύναμος.  
Πώς σχηματοποιούνται τα ονόματα; Υπάρχει μια μέθοδος πολύ παλιά, τόσο που η ρίζα της φθάνει στην εποχή της Μεσοποταμίας, στην Βαβυλώνα. Αυτή τη μέθοδο υιοθέτησαν οι Σοφοί Σούφι που είναι κατ’ ουσίαν μια κρυπτογράφηση. Βάσει ενός πίνακα αντιμετάθεσης των γραμμάτων και αφού αυτά διαιρεθούν με συγκεκριμένο τρόπο, έμπαιναν το ένα δίπλα στο άλλο μαζί με τους αριθμούς. Μετά ένωναν τα γράμματα και τους αριθμούς και έβγαζαν ένα σχήμα. Τα γράμματα συνήθως ήταν από μία ως τρεις λέξεις.
Η μέθοδος ήταν προφορική, πολύ λίγα στοιχεία υπάρχουν καταγραμμένα και η βιβλιογραφία που μιλά για τα Γράμματα της Δημιουργίας είναι υπερβολικά λακωνική.
Οι εικόνες που ακολουθούν περιέχουν τα γράμματα αυτά.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου